Onsdagslotto

Onsdagslotto

lotto tallene onsdag- en lille forklaring om hvad lotto om onsdagen handler om.

Onsdagslotto har faktisk eksisteret i omkring fire år mindre end almindelig lotto, men det er faktisk noget mere populært end almindeligt lotto – bare ikke ved danskerne.

I Danmark er almindelig lotto mest populært – det til trods for at lotto puljerne i onsdagslotto oftest er større og kun lidt sværere at ramme end i almindelig lotto.

Der er omkring 4 millioner flere kombinationsmuligheder i onsdagslotto i forhold til almindelig lotto. Hvor almindelig lotto om lørdagen har lidt over 8 millioner kombinationsmuligheder, er der i onsdagslotto lidt over 12 millioner muligheder. Så sandsynligheden er cirka 50% sværere at ramme rigtigt i onsdagslotto frem for almindelig lotto. Dette giver naturligvis større lotto puljer.

Stadig betyder det, at hvis du hver eneste uge spiller onsdagslotto på en kupon med faste tal og ti forskellige rækker, og onsdagslotto tallene udtrækkes en efter en ud fra de forskellige kombinationsmuligheder, vi det tage dig op til 1.227.512 uger inden du rammer de seks rigtige i onsdagslotto. 1.227.512 uger er cirka 23.599 år.

Onsdagslotto Superpuljen

Kilde og yderligere info: Hvordan vinder man superpuljen i onsdags lotto

Dertil kommer at superpuljen gerne vokser sig ret stor. Som jeg tidligere har været inde på, er sandsynligheden for at vinde onsdagslotto 12.271.512 til een. Og dertil kommer så også at supertallet skal indgå i de seks udtrukne onsdagslotto lottotal for at superpuljen udløses.

Kort fortalt betyder det at du skal vinde de seks rigtige omkring otte gange for at du har en reel chance for at supertallet er udtrukket – Supertallet udtrækkes nemlig før den almindelige trækning af de 48 tal – og herefter lægges den tilbage i puljen. Nu skal det tal indgå i de udtrukne onsdagslotto lottotal – eksempelvis:

Eksempel #1:
Der er udtrukket tallet 02 som Supertal
De seks rigtige onsdagslotto lottotal er 03, 09, 19, 28, 34, 47
I dette tilfælde blev superpuljen IKKE udløst

Eksempel #2:
Der er udtrukket tallet 02 som Supertal
De seks rigtige onsdagslotto lottotal er 02, 09, 19, 28, 34, 47
I dette tilfælde blev superpuljen udløst – og de eller de heldige vindere af seks rigtige onsdagslotto tal, har nu også vundet superpuljen. Har denne oparbejdet sig til eksempelvis 33.000.000 og der er 3 vindere af onsdagslotto – får man ud over de 7 millioner i onsdagslotto – også lige 11 millioner oveni.

Onsdagslotto historik

Historisk set har onsdagslotto været i gang siden den 17. marts 1993 hvor den første trækning blev foretaget. Dengang hed det dog ikke lige Onsdagslotto, men i stedet Viking Lotto. Det var et samarbejde mellem de enkelte spilselskaber som Danske Spil, i de enkelte lande Finland, Norge, Island og Danmark. I 2000 kom Estland med i Onsdagslotto, og igen i 2001 ændrede navnet i Danmark fra Viking Lotto til Onsdagslotto.

Kilder / Sources:
Onsdagslotto Vindertal
SENESTE Onsdagslotto lottotal

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>